Velkommen til kulturhuset og kinoen

Bilder fra kinoen

Rolv Gjestland/Film & Kino: "En av Norges beste kinosaler og lyd i verdensklasse!"

Kinosalen med sine 89 plasser, har det hele en topp moderne kinosal skal inneholde. Salen er utstyrt med 4K projektor med mulighet for 48HFR, Dolby Atmos lyd+++ og Dolby 3D system og man låner briller gratis. Salen har kinostoler fra Skeie Seating, og her kan man velge mellom Skeie Sonate Recliner, Skeie Sonate Luxus med deilige fotskamler og hvile beina på (påslag kr. 30,-pr. sete) og Skeie Sonate sofa (love-seats) bakerst (påslag kr. 20,- pr. plass). Alle stolene har god benplass og har behagelig glidefunksjon. Salen er tilpasset HC brukere og rad 3 tilbys bevegelseshemmede både de som må sitte i rullestol og de som kan sitte i luksusstolene. Kinosalen blir av fagfolk betegnet som en av Norges beste. Den er designet av en av Norges fremste kinodesignere, Rolv Gjestland.

Storsalen med sine 256 plasser i fast amfi + 44 løse stoler bak, er en kombinasjonssal for kino og kulturarrangementer, teater, konserter, show og konferanser. Salen er utstyrt med 2K projektor, Dolby 7.1 lyd og Dolby 3D system og man låner briller gratis. Salen har gode stoler fra Figueras International Seating. Storsalen har Steinway & sons model D-274 konsertflygel fra 2015 til utlån og benyttelse. Vi har også et Yamaha N3 Avant Grand digitalt flygel som lånes ut til daglig bruk og der det skal spilles med band og enklere konserter. Salen er tilpasset HC brukere, som kan velge om de vil sitte bakerst eller lengre framme i sin egen rullestol.

Kultursalen leies ut til konferanser, møter, selskaper og kulturarrangement. Salen har plass til 200 personer med kun stoloppsett, 100 i kafeoppsett og 75 til konferanse. Salen har taleanlegg, god projektor, mobil scene og Schimmel K195 Tradition flygel. Salen har bevegelige veggskillevegger som settes opp etter behov. Salen brukes til kafè/vestibyle når det er kino og kulturarrangement.

Kulturkjeller er et lite møterom med plass til max 20 personer, som på dagtid mandag til fredag benyttes som klasserom for Liknes skole. Kan leies til møter og kurslokaler på kveldstid og i helger. Møterommet har 80" flatskjerm som brukes til projektor.

Toaletter/garderobe/stellebord

Vi har stort HC-toalett i hovedetasjen. Her er det også et stellebord for spedbarn. I underetasjen har vi dame- og herretoaletter. Her finnes også en garderobe med store speil. Garderoben er ubetjent og tøyet henges der på eget ansvar. Ved gjenglemt tøy eller andre personlige eiendeler, ta kontakt med Kvinesdal kommune: tlf. 38 35 77 00.

Teleslynge, barneseter og 3D briller til barn og voksne: Alle salene er utstyrt med teleslynge. Barneseter som kan settes i kinostolene, lånes ut gratis, så lenge beholdningen rekker. Vi har både voksenbriller og barnebriller til Dolby 3D for gratis benyttelse.

Location Kvinesdal

Kulturhuset har stor kiosk som blir drevet i samarbeid med Norges største kinokiosk kjede Location. Denne er spesialtilpasset kinogjengernes behov og setter våre gjester i stemning før filmen! I vår kiosk tilbyr vi et bredt utvalg av nasjonale og internasjonale merkevarer, mange av dem typiske kinomerker- og produkter. Kiosken selger italienske illy, kaffien som av mange regnes som ”verdens beste”. Kaffebønnene er nøye utvalgt for å skape en perfekt balanse mellom syrlighet, bitterhet og sødme. Vi følger nøye med på internasjonale trender og introduserer regelmessig nye, spennende produkter til våre kunder. Man kan også kjøpe kinobilletter i kiosken - i tillegg til fristende kinogodt, selvsagt!

Kortterminaler

Vi har to kortteminaler i kiosk/billettsalget som tar både vanlige bankkort og kredittkort fra VISA og MasterCard.

Billettsalg:

Vi har dxPOS billettsystem og selger billetter på mobil, nett og i kiosk/billettsalg og biblioteket på Kulturhuset, samt på servicekontoret på Rådhuset i sentrum.

P-plasser:

Vi kan tilby 100 avgiftsfrie parkeringsplasser rett ved inngangen til kulturhuset og vi har 4 HC-plasser på samme nivå som hovedinngangen.

Universell utforming:

Kulturhuset har lagt vekt på universell utforming og vi har god inngang til alle tre salene og biblioteket direkte fra hovedplanet. HC-toalett med stellebord for barn på samme plan. Vi har helt ny heis som går til underetasjen. Her finnes kulturkjeller (møterom), flere toaletter og garderober (ubetjente på eget ansvar). For å komme ned i voksenavdeling på biblioteket har vi heis, så henvend dem til vårt personale, så åpner de opp heisen etter behov.

Hjertestarter:

Kvinesdal Kulturhus har HeartStart HS1 First Aid Defibrillator. HeartStart HS1 kan brukes til enhver tid, på et hvilket som helst sted og kan anvendes av alle. Med minimal trening vil du føle deg trygg på at det er mulig for deg å redde et liv til en publikummer og medarbeider i det offentlige rom. Hjertestarteren er kjøpt inn i samarbeid med Kvinesdal Sanitetsforening. Hjertestarteren er registert i det nasjonale hjertestarterregisteret.

Kunstverk i og ved kulturhuset:

"Samhold"

Kunstverket "Samhold" som står på plassen foran kulturhuset, er laget av billedhuggeren Hugo Wathne (1932 - 2017) fra Stavanger. Steinskulpturen er en del av den offentlige utsmykkingen som ble kjøpt inn i forbindelse med byggingen av kulturhuset i 1985. Kunstverket ble avduket i 1987 av daværende HKH Kronprins Harald. Kunstverket symboliserer Kvinesdal kommune, med stein fra Knaben Gruver. Steinen inneholder molybden. Den øverste steinen er Knaben og de to paralelle steinene er Kvina og Litleåna. Kunstverket har også rennende vann som skal forsterke dette, med et basseng som skal vise Fedafjorden. Skulpturen ble i 2012 flyttet fra sin opprinnelige plass, til midt på plassen foran kulturhuset i forbindelse med utvidelsen. Skulpturen har nå fått en svært sentral plassering og er lyssatt om kvelden, midt på plassen foran kulturhuset.

"Folkets Hus"

Kunstverket "Folkets Hus" som pryder den ene endeveggen i kultursalen, er laget av kunstneren Christian Sunde (Flekkefjord). Kunstverket viser 365 ansikter som skal symbolisere antall dager i året, som igjen skal vise innbyggerne i Kvinesdal. Her ser man et mangfold av innbyggere fordelt på kjønn, farge og anderledeshet. De fleste ansiktene er formet av kunstneren selv, mens 10 av ansiktene er formet av innbyggere i Kvinesdal. Ansiktene er støpt i forskjellige materialer og er hengt opp en og en i en nøye strukturert form. Ansiktene har forskjellig farge med hovedvekt på blank, rødt, orange, gult og lilla og det finnes også et ansikt som er grønt. Foto av ansiktene skal gå i loop via en projektor på motsatt vegg i salen, for å vise hvor detaljert de er utformet. Kunstverket er gitt i gave fra Flekkefjord Sparebank i forbindelse med bankens 175 års jublileum og er en del av utsmykkingen i forbindelse med utvidelsen av kulturhuset i 2012 og 2014. Kunstverket ble avduket i november 2012.

Velkommen til de store kino- og kulturopplevelsene!